Saturday, 20th March, 2010

Natsikortti viuhuu

Vastineeni Ilse Paakkisen Vieraskynä-kirjoitukseen nosti esiin jopa natsikortin (nettikeskustelussa Hitlerin tai natsit ensimmäisenä maininnutta pidetään argumentoinnin hävinneenä osapuolena). Blogisisko (Anna Amnell) on huolestunut uskontokritiikin nykyisestä tasosta lapsellisuuksineen ja asiantuntemuksen puutteineen, kuten hänen blogi-kirjoituksestaan käy ilmi. Hänen argumenttinsa hädin tuskin kaipaavat edes vastausta (poimintoja alla). Suosittelisin häntä lukemaan kirjoitukseni huolellisesti uudelleen, jos uskoisin että siitä olisi apua asian ymmärtämisen kannalta. Valitettavasti olen realisti.

Blogisisko kirjoittaa mm.:

"Kritiiikki uskontoa kohtaan on monesti niin lapsellista, että siihen ei suhtauduta vakavasti. Se ruokkii kuitenkin nuorta sukupolvea, myös lapsia ja teini-ikäisiä, joten siihen pitäisi kiinnittää enemmän huomiota."

"Uusateismin ominaispiirteitä ovat asiantuntemattomuus ja hillitön viha uskontoja kohtaan."

Tämä oli suunnattu minulle (korostus minun, kirjoitusvirheet alkuperäisiä):

"Nutta mikä on germaaninen Yule-juhla? Sehän on ennen kristinuskoa Pohjois-Euroopassa vallinneen pakanauskonnon juhla. Sen juhlan viettäminen on uusateisteille OK, mutta kristinuskon joulu ei sovi. Uusateismi näyttää olevan nimenomaan kristinuskon vastustamista keinolla millä hyvänsä, vaikkkapa germaanisella muinaisuskolla, joka kelpasi myös Hitlerille ja natseille, kuten olemme saaneet viime aikoina tietää mm TV-dokumenteista. Siinäkö parempi vaihtoehto kristinuskolle!"

Kirjoitin selvästi "Yule-juhlan hengessä"! Itse asiassa myös monet (käytännössä "kaikki") kristityt suomalaiset viettävät joulua Yule-juhlan hengessä (joulupukki, jouluruoat, joulukuusi, joulusauna, ...) [Wikipedia].

<satiiri> Ehkä joulupukkikin on kristittyjen mielestä natsi. Koko tyyppi on minustakin ollut aina vähän epäilyttävä. </satiiri>


Linkit kirjoituksiin


3 comment(s). View comments or leave a comment.